Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Aknasugatag - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Aknasugatag turisztikai látnivalói

Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Aknasugatag fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Aknasugatag!

A legközelebbi település Aknasugatag, 0,83 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Aknasugatag közelében?
- Hotinka 2,3 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
- Istenanya születése görögkatolikus fatemplom - Felsőkálinfalva 2,7 km-re. Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült.
- Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva 3,9 km-re. Háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás.
- Máragyulafalva 4,3 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
- Fatemplom Budfalva 5,3 km-re. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. Hegyes torony - Szép templom ez is.
- Fatemplom Desze 5,6 km-re. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez igen! - Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
- Nagyjézer-mocsár 8,4 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
- Bréb tava 8,4 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
- Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva 10,4 km-re. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal.
- Gutin-csúcs 10,5 km-re.
- Kakastaréj Gutin-hegység 10,5 km-re. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Kukori - Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. (látnivaló és geodoboz)
- Farkasrév 12,2 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
- Ortodox kolostor Barcánfalva 12,3 km-re.
- Tatárszoros 13 km-re.
- Fekete-tó mocsár 13,1 km-re. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
- Gutin-hágó 14,2 km-re. Ködben - Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
- Kapnikbánya 15,1 km-re. Első romániai geoládám - Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű.
- Vlaschinescu-mocsarak 15,8 km-re. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni.
- Ivófalu 16,3 km-re. Három különálló sípályából álló síterep.
- Szent Piroska-templom Sajómező 16,3 km-re. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.
- Pintye tavak 16,5 km-re. A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
- Máramarossziget 17 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
- Fenyők tisztása tőzegláp 17,6 km-re.
- Demeter tava 18 km-re.
- Ősnövénytani lelőhely Kisbánya 19,7 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
- Batiza 20,8 km-re. Batiza fatemploma 1699-ben épült.
- Kék-tó 2 Felsőbánya 20,8 km-re. Hát, éppen kék nem volt - A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
- Kék-tó Felsőbánya 20,8 km-re. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Talán, majd... - Köszönöm az információt. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom 23,6 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
- Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom Nyárfás 23,9 km-re. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület.
- Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő 24,1 km-re.
- Fernezelyi-tó 24,6 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
- Szűz Mária Születése templom Jód 25,6 km-re. Jód temploma a legrégebbi máramarosi fatemplom, 1364-ben épült.
- Bogdán vajda vára Izakonyha 26,8 km-re. Bogdán vajda feltételezett várát Izakonyhától délnyugatra, az Iza déli partja fölé emelkedő domb északi részén találjuk.
- Izakonyha 27,1 km-re. Izakonyha fatemploma a hagyomány szerint a tatár támadást követő évben, 1718-ban épült.
- Vidám temető Szaplonca 27,8 km-re.
- Fekete Sas-fogadó Nagybánya 29,1 km-re.
- Hunyadi János-ház Nagybánya 29,1 km-re.
- Művészeti Múzeum Nagybánya 29,1 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
- Római katolikus templom Nagybánya 29,1 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
- Szent István-torony Nagybánya 29,2 km-re. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa. Áll még a bástya - Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét.
- Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya 29,3 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
- Mészárosok tornya Nagybánya 29,3 km-re. A Mészárosok tornya egy kör alaprajzú, zömök torony, mely a XV-dik században épült.
- Nagybányai művésztelep 29,3 km-re.
- Tájház Dragomérfalva 29,5 km-re. A dragomérfalvi tájházat egy régi, máramarosi faházban rendezték be.
- Istenszülő születése fatemplom Lacház 30,5 km-re. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület.
- Fatemplom Rogoz 34,3 km-re. Rogoz, Magyarlápos - Szent Arkangyalok temploma, 1663.
- Református templom Koltó 36,3 km-re.
- Kaszakő-menedékhely Széples-hegység 36,7 km-re. Kaszakő-menedékhely, románul Refugiul Arcer.
- Kaszakő-csúcs Széples-hegység 36,7 km-re. Az arcer (ejtsd árcsér) szó jelentése: kasza élesítésére szolgáló fenőkő.
- Fekete-forrás Széples-hegység 37,2 km-re.
- Cibles-csúcs Széples-hegység 37,8 km-re.
- Avasfelsőfalu 38,6 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
- Felsővisó 39 km-re. Felsovisó látnivalója a keskeny nyomtávú hegyi vasút.
- Istvánka-csúcs Cibles-hegység 39,2 km-re. Istvánka-csúcs, románul Varful Stefanitei.
- Komárnok-csúcs Cibles-hegység 39,2 km-re. Komárnok-csúcs, románul Varful Comarnicele.
- Izaszacsal 40,6 km-re. Izaszacsal egykor hires kerámiaközpont volt.
- Sátorfa-hágó 41,8 km-re.
- Vércse-tó Máramarosi havasok 41,9 km-re. A Máramarosi havasok nem bővelkednek tavakban, Csak a Farcau-Mihailescu hegyen találunk tavakat.
- Görögkatolikus templom Berkeszpataka 42,2 km-re. A hajdani kővárvidék központja volt.
- Kővár Berkeszpataka 42,6 km-re. A Berkeszpataka délkeleti, Bucsonfalva északi határában emelkedő, az itt nagy kanyart leíró Lápos bal partja fölé magasodó, 407 m magas sziklaszirt tetejét Kővár romjai koronázzák. Hazafele - Nagybányáról hazafele tartva tettünk egy kis kitérőt, hogy megnézzük ezt a várat. (turisztikai hely geoládával)
- Szeptember végén Koltó 42,8 km-re. Ott ül Petőfi és múzsája a Teleki kastély parkjában, két hatalmas mocsári ciprus társaságában. Petőfi - A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára. (látnivaló és geodoboz)
- Szinér vára Szinérváralja 46,2 km-re. Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai.
- Iza kék forrása Radnai-havasok 50,2 km-re. Iza kék forrása - Izaszacsal.
- Katalin-nyereg 50,2 km-re. Katalin-nyereg, románul Saua Pietrii - a Katalin (Catielu)-völgyéről elnevezve.
- Borkúti-berek Romoly 50,7 km-re. Borkúti-berek, románul Zavoaiele Borcutului.
- Golgota-nyereg Radnai-havasok 55,3 km-re. Golgota-nyereg, románul Saua de sub Golgota Rodnei.
- Nagy-Pietrosz-csúcs Radnai-havasok 56,4 km-re. Az 1941-es magyar katonai térképen Horthy-csúcs a neve.
- Pietrosz-nyereg Radnai-havasok 56,9 km-re.
- Nagy-Bukuly-csúcs Radnai-havasok 57 km-re. Nagy-Bukuly-csúcs, románul Varful Buhaescu (Bucuiescu) Mare.
- Rebra-csúcs Radnai-havasok 57,2 km-re.
- Mosolygó-tó Radnai-havasok 57,3 km-re. Az egykori jégárak több szemet gyönyörködtető tengerszemet is az utókorra hagytak. Mosolygó találat - Megtaláltam a mosolygó ládát szombaton, egy népes, mosolygó csapat társaságában.
- Fedett fahíd Hordó 57,7 km-re. Hordó, a Szalóca mentén, Naszódtól 10 km-re északra található, itt született 1860 szeptember 20-án George Cosbuc költő, innen a falu román neve, Cosbuc.
- Rebra-tó Radnai-havasok 58 km-re.
- Rebra-nyereg Radnai-havasok 58,1 km-re. Rebra-nyereg, románul Saua Tarnita la cruce.
- Tausoare-barlang Radnai-havasok 58,6 km-re. A Tausoare-barlang, ejtsd Töúsóáre, a Tausoare-patak forrásvidékén, a Borla-tetőtől nyugatra, a Puszta-tető északi oldalában található.
- Esztena-csúcs Máramarosi-havasok 59,1 km-re. Esztena-csúcs, románul Varful Stana lui Verticu (Varatic).
- Murgu-csúcs Máramarosi-havasok 59,1 km-re.
- Toronyága-csúcs Máramarosi-havasok 59,3 km-re. Toronyága-csúcs, románul Varful Toroiaga.
- Aranyos vára Kőd 61,8 km-re.
- Bencés kolostor romjai Kőd 62 km-re. Út nem vezet a romokhoz.
- Puzdra-csúcs Radnai-havasok 63,5 km-re.
- Mihályos forrásai Radnai-havasok 65,8 km-re.
- Torma-kúria Csicsókeresztúr 66,1 km-re.
- Galac-csúcs Radnai-havasok 66,2 km-re.
- Borsafüred 66,5 km-re. Máramaros siparadicsoma és téli üdülőhelye, a Borsa falutól 10 km-re fekvő Borsafüred.
- Galac-nyereg Radnai-havasok 67,1 km-re.
- Szamos holtág Szatmárudvari 67,5 km-re.
- Gonosz-kő Radnai-havasok 67,7 km-re.
- Lóhavas-vízesés Radnai-havasok 68,6 km-re.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Aknasugatag adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Aknasugatag? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.