Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Demeter tava - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Demeter tava

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Keskeny nyomtávú mozdony kocsiszín - Marosvásárhely
824
A hősök régi temetője - Csíkszereda
Történelem óra 1
Funtineli forrás - Palotailva
3433
Gyanta
Síremlékek
Őslénypark - Barcarozsnyó
A bejárat
Kotlott borvíz - Kászonfeltíz
Zubogó
Lucs-kő
Szabadon - 1
Gyógyvízforrások - Bálványosfürdő
Gyógyvízforrások
Feleki gömbkövek
Őszi alagút
Tiha-vízesés - Nedves-patak - Kelemen-havasok
A Gyöngyös-völgy sziklái 7

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Demeter tava fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Demeter tava.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Demeter tava!

A legközelebbi település Kőbánya, 7,5 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Demeter tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
8 km-re. Három különálló sípályából álló síterep. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
8,9 km-re. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.
9,7 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
12,1 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
12,7 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
13 km-re. Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek.
15,2 km-re. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
16,3 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
16,9 km-re. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m.
16,9 km-re. A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
17 km-re. A Kék-tó Felsőbánya határában van. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Gondoltam, lemérem Délia kétágú tölgyfájának a koordinátáit, de mégsem sikerült. Köszönöm az információt. Sajnálom, hogy nem volt kék, mert úgy az igazi.
17,2 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
17,2 km-re. A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi.
17,7 km-re. Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
18 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
18,3 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
18,8 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált. - Nagybányai művésztelep 20 km-re. - Hunyadi János-ház Nagybánya 20,2 km-re. - Fekete Sas-fogadó Nagybánya 20,2 km-re.
20,3 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
20,3 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
20,3 km-re. A tornyot, sőt az egész Cintermet magas kerítés övezi a renoválás miatt és sehol egy lekenyerezhető őr :). Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét. Elkészült a felújítás, meg lehet nézni az üveglapok alatt a kiásott romokat, és meg lehet döbbenni a kontraszton, ami a romok szintje, és a járószint között van. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa.
20,4 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
20,4 km-re. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült.
Mészárosok tornya Nagybánya 20,6 km-re. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül. A Mészárosok tornya egy kör alaprajzú, zömök torony, mely a XV-dik században épült.
20,6 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
21,1 km-re. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Szép templom ez is. Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.
21,5 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült, háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás. Fedele kétereszes, belső festése textilre készült, ikonosztázát Nicolae Cepschin készítette 1788-ban.
25,3 km-re. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található. A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún.
25,5 km-re. Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű. Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni.
25,7 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
26,4 km-re. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált. A nyárfási Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom, figyelemre méltó falfestményeivel, műemlékké nyilvánított épület.
26,6 km-re. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
29,7 km-re. Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai. A várat a református templom teréről induló kék háromszög jelzésen 1 óra alatt lehet elérni.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Demeter tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Visszajáró lelkek vagyunk itt. Azért is, mert mindig lehet egy téli-tavaszi bemelegítés ez a túra.
 • Aprilis 5, volt az a nap, amikor elôször találkoztam azzal a felismeréssel. Hogy bár már a távolbòl is látszik egy méreteiben ámulatba ejtô hid, amihez hasonlò nincs a környéken.
 • Megtaláltuk a dobozotokat a leírásnak megfeleő helyen. A közelében egy a jkgábor által rejtett és be nem jelentett doboz csücsült a földön.
 • Megtaláltam a Kolcza-gödör elrejtett geodobozát.
 • A távolságot és a terep nehézségét tekintve nem a legnagyobb dicsőség. De aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli.
 • Nem messze dolgoztam a rejtektől, és ha már illyen közel volt kihasználtam az alkalmat. Ott volt, érdekes napora, egy ideig követtem is.
 • Kb 500 meterre sikerult megkozelitenem motorral ezt a rejtekhelyet, de elegge ovatosan lehetett odagyalogolni mert sok juh, tehen meg oket orzo 2/4 labu ember/allat tartozkodott a kornyeken. A hely amugy csodas.
 • Egy kis internetes dokumentálódás a helyszínen, mivel ezt otthon elmulasztottam, és máris meglett a dobozka.
 • A madártemető után ezt a vízesést kerestük meg. Mivel ott csak most olvadozott a hó így ezért is az úton, az ösvényen egészen jól folyt a víz.
 • Azért csak ne túlozzunk, nem órákról beszélünk, csak percekről.
 • Zenei aláfestésként (valamivel korábban) fülgyönyörködtető, ámde sajnos érthetetlen, latin nyelvű egyházi énekeket hallhattunk, míg egy lány gyakorolt, hátat fordítva a látogatóknak. Ezt a rejteket is sokáig kerestük, mígnem rábukkantunk erre az alkalmasnak tűnő zugra.
 • Mi se hittük, de megtaláltuk. Bár kicsit kellett kapirgálni, mert a kő odafagyott.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Demeter tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.