Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gutin-csúcs - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Gutin-csúcs turisztikai látnivalói

Gutin-csúcs..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gutin-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gutin-csúcs!

A legközelebbi település Kapnikbánya, 5,76 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Gutin-csúcs közelében?
- Bréb tava 2,5 km-re. 825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m.
- Gutin-hágó 6,1 km-re. Ködben - Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
- Fekete-tó mocsár 6,6 km-re. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
- Kapnikbánya 6,8 km-re. Első romániai geoládám - Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű.
- Pintye tavak 7,1 km-re. A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.
- Fatemplom Budfalva 7,4 km-re. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét. Hegyes torony - Szép templom ez is.
- Fatemplom Desze 8,7 km-re. Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez igen! - Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
- Hotinka 8,8 km-re. Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
- Aknasugatag 10,5 km-re. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
- Vlaschinescu-mocsarak 11,8 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl.
- Kék-tó Felsőbánya 12,3 km-re. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. Talán, majd... - Köszönöm az információt. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Kék-tó 2 Felsőbánya 12,3 km-re. Hát, éppen kék nem volt - A lépcsőknek csak maradványai vannak meg.
- Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva 12,5 km-re. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
- Ivófalu 12,7 km-re. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
- Nagyjézer-mocsár 12,7 km-re. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
- Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom 13,2 km-re. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
- Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom Nyárfás 13,4 km-re. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált.
- Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva 13,5 km-re. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült.
- Ősnövénytani lelőhely Kisbánya 13,6 km-re. Kisbánya melletti paleobotanikai lelőhely, diatomitban és vulkáni hamuban levő fossziliákkal.
- Tatárszoros 14 km-re.
- Máragyulafalva 14,4 km-re. Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények.
- Limpedea sziklaoszlopok Fernezelyi Limpedea-kőfejtő 17,5 km-re.
- Demeter tava 18,8 km-re.
- Szent Piroska-templom Sajómező 18,9 km-re. Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk.
- Fernezelyi-tó 19,2 km-re. A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelye a mesterséges Fernezelyi-tó.
- Fenyők tisztása tőzegláp 19,5 km-re.
- Szűz Mária Bemutatása templom Barcánfalva 20 km-re. Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal.
- Istenszülő születése fatemplom Lacház 20 km-re. A lacházi, freskókkal teli, Istenszülő születése fatemplom műemlékké nyilvánított épület.
- Ortodox kolostor Barcánfalva 20,4 km-re.
- Művészeti Múzeum Nagybánya 21,2 km-re. Művészeti Múzeum, egykori Sóbányahivatal - Nagybánya.
- Római katolikus templom Nagybánya 21,2 km-re. Római katolikus templom, egykori jezsuita kolostortemplom - Nagybánya.
- Fekete Sas-fogadó Nagybánya 21,3 km-re.
- Hunyadi János-ház Nagybánya 21,3 km-re.
- Szent István-torony Nagybánya 21,3 km-re. A Szent István-torony, Nagybánya szimbóluma, egy sajátos kiképzésű és történetű templomépület maradványa. Áll még a bástya - Nagybánya központja akármelyik nyugati városban megállná a helyét.
- Mészárosok tornya Nagybánya 21,4 km-re. Miután 1672-ben a kurucok elűzik a vár német őrségét, az erődítmény újra császári kézre kerül.
- Egykori Arany Szarvas-fogadó Nagybánya 21,4 km-re. Egykori Arany Szarvas-fogadó, majd István-szálló, ma Bányász (Minerul) szálloda - Nagybánya.
- Nagybányai művésztelep 21,7 km-re.
- Farkasrév 22 km-re. Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
- Batiza 22,1 km-re. Batiza fatemploma 1699-ben épült.
- Fatemplom Rogoz 25,7 km-re. Rogoz, Magyarlápos - Szent Arkangyalok temploma, 1663.
- Máramarossziget 25,9 km-re. Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
- Református templom Koltó 27,5 km-re.
- Szűz Mária Születése templom Jód 28,1 km-re. Jód temploma a legrégebbi máramarosi fatemplom, 1364-ben épült.
- Bogdán vajda vára Izakonyha 30 km-re. Bogdán vajda feltételezett várát Izakonyhától délnyugatra, az Iza déli partja fölé emelkedő domb északi részén találjuk.
- Izakonyha 30,5 km-re. Belső festése 1754-ben készült el, Szaplonczai László költségén.
- Görögkatolikus templom Berkeszpataka 32,1 km-re. Kővár Máramaros megye nyugati részén, Nagysomkúttól keletre, a Lápos-patak bal partján fekvő kis község.
- Tájház Dragomérfalva 32,3 km-re. A dragomérfalvi tájházat egy régi, máramarosi faházban rendezték be.
- Kővár Berkeszpataka 32,3 km-re. Az Ilosvai-hegységhez tartozó Kővárvidékterületén, a Berkesz (Berkeszi-patak) mellett fekszik Berkeszpataka község. Hazafele - Nagybányáról hazafele tartva tettünk egy kis kitérőt, hogy megnézzük ezt a várat. (látnivaló és geodoboz)
- Vidám temető Szaplonca 33 km-re.
- Szeptember végén Koltó 34,2 km-re. Pár lépésre Petőfi somfájának magjából sarjadt somnövendék. Petőfi - A covid járványra való tekintettel, nem tudtunk bemenni a kastély udvarára. (turisztikai hely geoládával)
- Kaszakő-menedékhely Széples-hegység 34,3 km-re. Kaszakő-menedékhely, románul Refugiul Arcer.
- Kaszakő-csúcs Széples-hegység 34,6 km-re. Kaszakő-csúcs, románul Varful Arcer.
- Fekete-forrás Széples-hegység 35 km-re.
- Cibles-csúcs Széples-hegység 35,6 km-re.
- Avasfelsőfalu 37,5 km-re. Avasfelsofalu lakóinak nagy része külföldön dolgozik, a megkeresett pénzbol pedig hatalmas, eléggé furcsa épületeket emelnek maguknak.
- Komárnok-csúcs Cibles-hegység 39 km-re. Komárnok-csúcs, románul Varful Comarnicele.
- Istvánka-csúcs Cibles-hegység 40,1 km-re. Istvánka-csúcs, románul Varful Stefanitei.
- Szinér vára Szinérváralja 41,7 km-re. A várat a református templom teréről induló kék háromszög jelzésen 1 óra alatt lehet elérni. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Izaszacsal 43,1 km-re. Izaszacsal egykor hires kerámiaközpont volt.
- Sátorfa-hágó 43,2 km-re.
- Felsővisó 43,6 km-re. Felsovisó látnivalója a keskeny nyomtávú hegyi vasút.
- Vércse-tó Máramarosi havasok 50,4 km-re. A Máramarosi havasok nem bővelkednek tavakban, Csak a Farcau-Mihailescu hegyen találunk tavakat.
- Borkúti-berek Romoly 51,7 km-re. Borkúti-berek, románul Zavoaiele Borcutului.
- Katalin-nyereg 51,8 km-re. Katalin-nyereg, románul Saua Pietrii - a Katalin (Catielu)-völgyéről elnevezve.
- Aranyos vára Kőd 52 km-re.
- Iza kék forrása Radnai-havasok 52,2 km-re. Iza kék forrása - Izaszacsal.
- Bencés kolostor romjai Kőd 52,2 km-re. Út nem vezet a romokhoz.
- Fedett fahíd Hordó 54,3 km-re. Hordó település egyik látnivalója a Szalócán átvezető fedett fahíd, melyet Határőr-hídnak is neveznek, a huszadik század elején építették, az eredeti 18-dik századi híd mintájára.
- Tausoare-barlang Radnai-havasok 57,7 km-re. A Tausoare-barlang, ejtsd Töúsóáre, a Tausoare-patak forrásvidékén, a Borla-tetőtől nyugatra, a Puszta-tető északi oldalában található.
- Golgota-nyereg Radnai-havasok 57,8 km-re. Golgota-nyereg, románul Saua de sub Golgota Rodnei.
- Fekete nyár Csokmány 58,3 km-re. Kerülete 10,7 m.
- Torma-kúria Csicsókeresztúr 58,5 km-re.
- Nagy-Pietrosz-csúcs Radnai-havasok 58,9 km-re. Az 1941-es magyar katonai térképen Horthy-csúcs a neve.
- Rebra-csúcs Radnai-havasok 59,2 km-re.
- Pietrosz-nyereg Radnai-havasok 59,3 km-re.
- Nagy-Bukuly-csúcs Radnai-havasok 59,3 km-re. Nagy-Bukuly-csúcs, románul Varful Buhaescu (Bucuiescu) Mare.
- Mosolygó-tó Radnai-havasok 59,9 km-re. Az egykori jégárak több szemet gyönyörködtető tengerszemet is az utókorra hagytak. Mosolygó találat - Megtaláltam a mosolygó ládát szombaton, egy népes, mosolygó csapat társaságában.
- Rebra-tó Radnai-havasok 60 km-re.
- Rebra-nyereg Radnai-havasok 60,2 km-re. Rebra-nyereg, románul Saua Tarnita la cruce.
- Nárciszmező Szamosmagosmart 62,4 km-re. Elméletileg védett terület.
- Magyardécse 62,5 km-re. Korán jöttünk, a hideg miatt késik a virágzás.
- Ördög-szakadék Szamoskócs 63,3 km-re.
- Szamos holtág Szatmárudvari 63,3 km-re.
- Esztena-csúcs Máramarosi-havasok 63,9 km-re. Esztena-csúcs, románul Varful Stana lui Verticu (Varatic).
- Murgu-csúcs Máramarosi-havasok 64 km-re.
- Toronyága-csúcs Máramarosi-havasok 64,3 km-re. Toronyága-csúcs, románul Varful Toroiaga.
- Kornis-kastély Szentbenedek 64,3 km-re. Habár az államosítás után állaga sokat romlott, könyveit elégették, értékei eltüntek, pincéi beomlottak, még mindíg tartogatnak érdekességet a romok az éppen arra járóknak. Nem hiszem el - Nem hittem a szememnek, hogy az unikornis, melynél a lányom 11 éve fotózkodott, sehol sincs.
- Puzdra-csúcs Radnai-havasok 65,9 km-re.
- Füvészkert és Wesselényi kastély Zsibó 66,2 km-re. A Füvészkert, melynek 25 ha terjedelme van, Zsibó észak-keleti részén terül el, a Szamos második teraszán, és örvendetes módon fejleszti tovább a barokk kastély ősi parkjának maradványait, melynek alapjait valamikor a Wesselényi bárók helyezték le. Nem sikerult - A hely megvan, a dobozt sajnos a nagy tomeg miatt nem igazan tudtam megkaparintani.
- BlueWhite 66,9 km-re.
- Mihályos forrásai Radnai-havasok 67,4 km-re.
- Bálványosváralja Vár 67,5 km-re. A település melletti magaslaton áll a falunak nevetadó Bálványosvára.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Gutin-csúcs adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gutin-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.