Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Gutin-csúcs - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Geotrekker

Gutin-csúcs | Hol van ez a hely?

Gutin-csúcs Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gutin-csúcs fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gutin-csúcs! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a Gutin-csúcs közelében?
Aknasugatag. Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Vlaschinescu-mocsarak. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni.
Kék-tó 1 Felsőbánya. Ez az érdekes sötétzöld színű tó, 528 m tengerszint feletti magasban található, területe 0,50 ha, legnagyobb mélysége 4 m. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kék-tó 2 Felsőbánya. (érdekes hely geoládával) Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Ivófalu. Ivófalu Nagybányától 32 km-re található.
Nagyjézer-mocsár. A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
Szent Arkangyalok fatemplom Dióshalom. A dióshalmi Szent Arkangyalok fatemplom, műemlékké nyilvánított épület, egyike a világörökség részévé vált 8 máramarosi fatemplomnak.
Szent Mihály és Gábriel arkangyalok fatemplom Nyárfás. Egyike annak a nyolc máramarosi fatemplomnak, amely 1999-ben a világörökség részévé vált.

Természeti értékek - Máramaros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gutin-csúcs gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Gutin-csúcs? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.


Turisztikai látnivalók a közelben


Kakastaréj
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága.
Gutin-hágó 6.12 km-re
RH2196 Gutin-hágó
Fatemplom
Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk.
Fatemplom
Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Felhasználóink eddig több mint 3.550 természeti értéket és történelmi-kulturális vonatkozású helyszínt mutattak be, a Kárpát-medencében.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.