Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Máragyulafalva - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Máragyulafalva turisztikai látnivalói

Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Sírhely
Sírhely
Lépj fel a kőre!
Lépj fel a kőre!
3572
3572
A csíki medence teraszai
A csíki medence teraszai

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Máragyulafalva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Máragyulafalva!

A legközelebbi település Máragyulafalva, 0,64 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Máragyulafalva közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Aknasugatag nagy sótartalmú vizei miatt hires erdélyi fürdohely.
Istenanya születése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva Eredeti formájában 1630 és 1663 között épült. A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom.
Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom Felsőkálinfalva Fedele kétereszes, belső festése textilre készült, ikonosztázát Nicolae Cepschin készítette 1788-ban. A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült, háromkaréjos alaprajza Máramarosban szokatlan, moldvai hatás.
Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat.
Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. Ez igen. Ez aztán tényleg egy szép szimpatikus templom.
A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, peldaul a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, a Hernécsi Nagytengerszem és a Nagyjézer-tó.
Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált.
Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. A falu végén levő, 62 m magas új kolostor, a legmagasabb faépítmény Európában.
Fatemplom Budfalva Budfalván nagyon sok régi házat, tarisznyás és bocskoros nénit és bácsit láthatunk. Hegyes torony. Szép templom ez is. Budfalva 1644-ben épült templomában őrzik Pintye vitéz, a románok nagy becsben tartott rablóvezére, láncos ingét.
825 m magasan van, területe 0,43 ha, legnagyobb mélysége 20 m. A Kakastaréjtól északra kb 30 perc járásra van egy szép tó, a Brébi-tó, románul Taul Morarenilor.
Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum.
A Kakastaréj a Gutin-hegység legismertebb természeti látványossága. Az érdekes vulkanikus sziklaképződmény a nevét a taréjszerű formájáról kapta, mely már sok kilométer távolságról is felismerhetővé teszi. Taréj. Már az Ökörmezőn áthaladva lenyűgözött a táj. Ködben. Innen indultunk neki a Kakastaréjnak.
A Kőhát hegységben tőzegláp tavak találhatók, pl. a Demeter-tó, Vlaschinescu-tó, amelyeket a Forrásliget hegyi üdülőtelepről lehet megközelíteni.
A Cibles hegységnek csak egy kis hegyi tava van, az ún. Fekete tó, románul Taul Negru, ami a Oigla-csúcs (1413 m) és a Fekete-csúcs (1589 m) között található.
Ivófalu Nagybányától 32 km-re található. Három különálló sípályából álló síterep.
Sajómező közel 400 éves templomának 1783-ban készült freskóin félelmetes jeleneteket láthatunk. Első romániai geoládám. Kis figyelmetlenségem miatt csak másodszori nekifutásra sikerült, pedig nagyon egyszerű. Elsö megtaláloi voltunk ennek a ládának. Csak most vettem észre, hogy be lehet jelenteni.
Az 1700-as években építettek bányaipari célokra két tavat a Mogosa csúcs alatt, a Bódi I-II tavakat (Pintye tavak). A Bódi I-es tó 720 m magasan van, 3,5 ha a területe, maximális mélysége 7 m, a Bódi II-es tó pár perc járásra van tőle 700 m magasan, területe 1 ha, maximális mélysége 4 m.

Történelmi-kulturális értékek - Máramaros megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Máragyulafalva adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Új doboz, új helyen - A színház előcsarnokában tartott 19. Marosvásárhely-i Nemzetközi Könyvvásár alkalmával elrejtettem egy 6x3 cm-es mágneses dobozt...
 • Agyafurt rejtek - Eddigi palyafutasom legagyafurtabb rejteke. Masodik probalkozas utan sikerult megtalalni kozos erovel...
 • Mászkálás - Légvonalban vágtunk neki az útnak. Kicsit meredek volt, de a kilátás megérte a fáradtságot...
 • pontosabban - A leiras teljesen helyenvalo, esetleg a szikla helyett egy kotombot kepzelj el, de amugy a megadott iranyban, es tavolsagra vana kilato ponttol...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Máragyulafalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Máramaros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.