Ménes - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Minis Ghioroc - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Arad megye

Ménes

Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Ménes... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Ménes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
16790 Ópálos. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található. 20884 Tornya. Az Alföld keleti peremén, a Solymosi hegység nyugati lábánál fekszik Kovászi község. 22134 Bazilika. Máriaradna, híres búcsújáróhely. 25789 Kovászi. Kovászi talán legértékesebb látnivalója a középkori templom romja, a viszonylag jó állapotban megmaradt templomtoronnyal. 27880 Maroscsicsér tava. 30006 Solymosvár. Solymosvár Máriaradna közelében található. 30841 Solymosvári tavak. 33366 Lippafüred. 39840 Rózsafüzér rózsakert. 44908 Kék-tó. 45593 Középkori templomrom. Világos egyik legjelentősebb látnivalója, a vár mellett, a Vasile Alecsandri utcában található középkori templomrom. 47763 Bohus-kastély. A Bohus kastélyt a 19. 48884 Világosvár. A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. 51565 Kilátópont. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra. 57161 Saroltavár. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. 59497 Máslak vára. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén, alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.

Történelmi-kulturális értékek - Arad megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Ópálos 2.28 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Fekete nyár 2.87 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
Nyugati tengerpart 3.19 km-re. Románia nyugati tengereként, tengerpartjaként is emlegetett gyoroki tó 22 km távolságra található Aradtól.
Csörsz-árok
Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet.
Kalodva vára
A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.