Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen

Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen


Az Ortodox fatemplom a marosvásárhelyi Thököly Imre, ma Mitropolit Andrei Saguna utca 13. szám alatt található. A jellegzetes máramarosi stílusú, zsindelytetős épületet, az ortodoxok első templomát, 1794-ben építették fel, egy görög kereskedő anyagi támogatásával. Ikonjai 1814-ből valók.

A templom kovácsoltvas kapuja és kerítése a meggyesfalvi gróf Bissingen kastély tartozéka volt, amit az egyház megvásárolt. A templomot 1957-ben és 1967-ben restaurálták, amikor az egész templomot és a tornyot 120 cm-rel megemelték.

Érdekes esemény, hogy Mihai Eminescu Balázsfalvára menet, 1866 nyarán a templom pitvarában aludt. Erről egy...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Az ortodoxok első temploma Marosvásárhelyen rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc