Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tartogóvára - Miklósvár

Tartogóvára - Miklósvár


Tartogóvára Miklósvár fölött található a Csutakosnak nevezett erdőrészen. A faluból kiinduló szekérúton indulunk el, majd a Kövesorr alatti régi kőbányánál balra fordulunk, és megyünk az erdei úton vagy 3 km-t, amíg elérjük a Szélvíz-patak hídját, és itt a vár.

Tartogóvárról majdnem semmit sem említ a történelem, csak a faluban él a hagyomány az úgynevezett várról. Északon a Szállás, míg délen a Szélvíz patakok fogják közre, tartja a népi hagyomány. Ma már legelő és szántóföld takarja.

A régész itt egy kőbaltát és fekete, korongolt cseréptöredékeket hozott a felszínre....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Tartogóvára Miklósvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Bukkfej
Unitarius templom Urmos
Kopeci szil
Az urmosi sundiszno

Hozzászólások
Pixel
Nincs gond...
Ékezet, dátum, és román ládaoldal...
Datum...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc