Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Boga-csűr - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Boga-csűr turisztikai látnivalói

Boga-csűr..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Vápa vára
A várhegy a sínekről
Kofa-völgyi vízesés
Fentről
Vártető II kilátó
Lelátás a Vártető II-ről
A fűzfa - Csíkszereda
Kéttörzsű fűz
Nyárádszentimrei templom és harangláb
Régi tűzoltókocsi 1
Várféle őrtorony - Nagygalambfalva
Építés alatt
Veres barátok templomának romja
Veres kápolna
Dobói kápolna - Erdőfüle
Boltív
Unitárius templom - Énlaka
Szőlővel befuttatott, hangulatos tornác
Nagy-Mező-havas - Görgényi-havasok
A tetőn

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Boga-csűr fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Boga-csűr!

A legközelebbi település Zsulest, 10,46 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Boga-csűr közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
2,8 km-re. A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
3,1 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. Sziasztok . A koordinátákat kijavítottam, a meli és csapatja által bemért értékekre. A kilátótól balra található az Angyalszírt.
3,4 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Kikerics nézőbe jöttünk.
3,5 km-re. A piros pont jelzés mentén található. Remélem nem szedtétek le a . Ez már igen, ez már kilátás. Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra).
4,1 km-re. A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam.
4,4 km-re. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől. Eke-túrán voltunk a Pádison. A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged.
4,7 km-re. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. Sajnos, a dobozt nem találtam meg. A Csodavár felől érkeztünk a rétre. Itt található a Ponor-kitörés.
5,3 km-re. Szebb mint a képek mutatják.
5,5 km-re. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
5,9 km-re. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez. Az egyik legnagyobb ilyen dagadó tőzegláp a Nagy Molhás az Izbuc patak völgyében.
5,9 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
6,2 km-re. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
6,4 km-re. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába.
6,4 km-re. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
9,3 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
10,1 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Régebben, igaz akkor még nem tudtam erről a játékról, és akkor nyár volt.
10,5 km-re. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található.
10,6 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely.
10,7 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot. A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található.
11,4 km-re. A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja. Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba. A barlang, a Kőfalvi község, Kiskoh település közvetlen szomszédságában, 482 m magasságban található, és a Nyugati-Kárpátok egyik fő látványossága.
11,5 km-re. Rendkívül hangulatos patak-völgy Kisszegyesd határában, a patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. Az útikönyvek szerint 26 barlang nyílik a meder két oldalán, és persze akad köztük néhány komolyabb sziklaorom is. Az alig 9 km hosszú Szegyesdi völgy Románia egyik legismertebb barlangászparadicsoma. Barlang, cseppkö, denevér. Ha van ilyen neked, töltsél fel ide néhány képet a Fehér-barlangról.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Boga-csűr adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Annyira zavar, hogy hiaba karcoltam ossze vissza a kezem, hogy nem is akarok tobbet arrafele menni.
 • Erdekes, nem volt meg ezen az oldalon egyetlen "megtalalas" bejelentes sem, a dobozban viszont voltak megtalalasokra utalo jelek. A kis fuzetkeben se volt egyetlen beiras sem.
 • Ide se jottunk volna fel, ha nincs ez a lada.Szep hely.
 • Sajnos ez a geodoboz is eltünt. A fal elötti bokrok már nem léteznek, az üregben nincs semmi.
 • A dobozt megtalaltam, viszont nem volt benne semmi. Ugyhogy mas se keresse, mert nincs ertelme.
 • Gratulálok az első megtalált geodobozhoz. Melyik volt az a rejtekhely, ahol a múlt heti keresgélés sikertelen volt.
 • Sajnos nincs meg a geodoboz. Valaki vagy valami szétdobálta a rejteket takaró köveket.
 • > En most voltam ott 2 napja es jobban emlekszem a helyszinre mint Te 4 honap tavlatabol.Ezt a geodobozt én rejtettem.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Boga-csűr? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.