Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Nárciszrét - Felsőszálláspatak - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Nárciszrét - Felsőszálláspatak | Hol van ez a hely?

Nárciszrét - Felsőszálláspatak..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Nárciszrét Felsőszálláspatak fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22746 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Felsőszálláspatak és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Nárciszrét! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Nárciszrét Felsőszálláspatak közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 16.33 km-re levő látnivalókkal: Sura Mare barlang - Kudzsiri-havasok (60 kép).
14714704711100
14714732531961
14714732551102
14714732611963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Nárciszrét Felsőszálláspatak közelében?
Nopcsa kastély. Lolája-vízesés. 8.9 km-re. A jégformálta éles gerincekben, hegyes kárcsúcsokban tetőző hegység domborzati és kőzettani változatosságával a Kárpátok sokszinűségének példaértékű hegyvonulata. Másodszorra meglett - Majdnem egy éve kerestem ezt a dobozt és akkor nem sikerült megtalálnom. (itt geodobozt is lehet keresni)
Lolája-tó. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii.
Református templom. Őraljaboldogfalva református templomát a késő román korban építették. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett. (látnivaló és geodoboz)
Brazovay-kastély. Nagypestény déli részén áll, a főúttól keletre.
Kendeffy-toronyrom. Az őrtorony kerülete 50 m, kőből és római kori téglából épült. Nincs már Alin - Alin felirat már nincs, csak sok kék paca. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pietrele-vízesés. Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk. (turisztikai hely geoládával) Fenyőkközti-tó. Bár a Retyezát majdnem száz glaciális eredetű tavának nagy többsége 1900 és 2200 m közötti magasságokban található és nyílt terepen, a Fenyőkközti-tó 1740 m-en jött létre, a fenyőerdő közepén. A Mohos kistestvére - Az előző bejegyzést megerősíthetem, valóban a Mohos és a Szent-Anna-tó emlékét idézte fel bennem.
ősök trónja.

Nárciszrét Felsőszálláspatak románul - in limba romana: Fanatele cu narcise Salasu de Sus

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Nárciszrét adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Felsőszálláspatak térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Felsőszálláspatak környékére? Tetszett a Nárciszrét? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Erődítmény
  Erődítmény
  Felsőszálláspatak község a Retyezát-hegység északi lejtőjének végében, a Hátszegi-medence déli részében terül el.
  Malajesd vára
  Malajesd vára
  A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3614 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.