Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Fátyol-vízesés - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Fátyol-vízesés turisztikai látnivalói

Fátyol-vízesés..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Fátyol-vízesés fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Fátyol-vízesés!

A legközelebbi település Bondoraszó, 8,21 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Fátyol-vízesés közelében?
- Szerenád-vízesés 320 m-re.
- Miss-vízesés Bihar-hegység Bihar megye 1,3 km-re.
- Carligati-csúcs 1,7 km-re.
- Tisza-kő 2,7 km-re.
- Jadolina-vízesés 3,1 km-re.
- Biharfüred 3,6 km-re. Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye.
- Édenkert-kilátó 5,8 km-re.
- Eszmerálda-forrás Nagy-Sebes völgye 7,2 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás. (turisztikai látnivaló geodobozzal)
- Nagy Phaeton vizesés 7,8 km-re. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel. Nagy Phaeton - kis víz - Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést. (turisztikai hely geoládával)
- Harasztosi-Magura 8 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy akiellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot. (különleges hely geodobozzal)
- Istenek-havasa 8,2 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugatiszegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyaljahegyei. A Varasó-ház felöl másztuk meg a hegyet - Nem gyalog, motorral, de így is kemény megpróbáltatásban volt részünk. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Piciorul Porcului-csúcs 8,7 km-re.
- Ördögmalom-vízesés 9,2 km-re.
- Bulz-kő 9,3 km-re.
- Bocsásza 9,6 km-re. A közel 1900 méter magasságot elérő hegyvidék az Alföld és belső Erdély határán fekszik.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 10 km-re. Összhosszúsága 4. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál.
- Hodrancusa-csúcs 10,4 km-re.
- Kopott-csapás 10,7 km-re.
- Sík-havas 11,2 km-re.
- Égett-kő 11,4 km-re.
- Tolvajvár 12,5 km-re.
- Dragan-völgyi gát 12,6 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát.
- Csoda-kanyon Medúza-zug 13 km-re. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak. Aragyásza kanyon - Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet, amikor a kb.
- Moloch-kilátó Szamos-Bazár 13,1 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával. Beárnyékolt geotrekking - Ez alkalommal egy hétvégét töltöttünk Pádison.
- Belvedere kilátó 13,2 km-re. Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra). Felkialto jel - Remélem nem szedtétek le a ! jelet, hogy benézzetek mögé ;-) Amúgy a láda ott kell legyen egy sziklarepedésben, mögötte.
- Oncsásza-rét 13,3 km-re.
- Boga telep Csonka kő 13,3 km-re.
- Boga-csűr 14,1 km-re.
- Évszázados tölgy Magyarremete 15,8 km-re. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
- Vigyázó Kalotaszeg őre 16,5 km-re. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. A magyarok által Erdélyben elrejtett első geodoboz - Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt? Információim szerint a Vigyázón van az Erdélyben, magyarok által elrejtett első geodoboz.
- Feneketlen-tó Bárszai-katlan 16,6 km-re.
- Fehér-kövek 16,6 km-re. A Vlegyásza egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival.
- Stanu Carnului kilátópont 16,7 km-re.
- Fekete-barlang 17 km-re.
- Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 17 km-re. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
- Eszkimó-jegesbarlang 17 km-re.
- Tatár-hegy 17 km-re.
- Vízimalom Biharrósa 17,4 km-re. A 19-dik századi fából készült vizimalom még most is működőképes, ez az egyetlen a környéken, amelyet még használnak.
- Pádis-víznyelő 17,4 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Tavaszi kikerics - Kikerics nézőbe jöttünk.
- Galbina-szirt 17,5 km-re. A szirttől pár lépésre északra találod a ládát, egy nagy daganatot hordozó fa gyökerei között. Galbina körtúra - Eke-túrán voltunk a Pádison.
- Medve-barlang Kiskoh 18 km-re. A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja. Mesevilág - Rossz minőségű aszfaltút, zsibvásár, furcsa, kiépített bejárat vezet a barlangba.
- Ponor-forrás 18,2 km-re. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Patak születik - A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén.
- Református templom Magyarremete 18,4 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
- Ponor-rét 18,7 km-re. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Csodarét - A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
- Galbina-kőköz 18,8 km-re.
- Csodavár 18,9 km-re. E mán igen - Szebb mint a képek mutatják.
- Porcika-zsomboly 19 km-re. Jégverem - A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.
- Nagy Molhás Bihar-hegység 19,1 km-re.
- Molhás dagadó tőzegláp Bihar-hegység 19,3 km-re. A temérdek tőzegláp az egyik különlegessége a Pádisnak, bár kevesen tudnak róla. Hazafelé Pádisról - 7 diák kíséretében a nedves Pádisról a bűn-rossz úton leereszkedve tettünk egy kis kitérőt ehhez a szép helyhez.
- Medve-kitörés 19,3 km-re.
- Emlékmű Köröstárkány 19,4 km-re.
- Fehérkő-hasadék 19,7 km-re.
- Pozsár-kő 19,8 km-re.
- Iker-zsomboly Elveszett világ 20,3 km-re. Két lik - Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
- Porcika-nyereg 20,3 km-re.
- A Szegyesdi völgy 20,5 km-re. A patak mentén a forrás felé sétálva egymás után tűnnek fel mellettünk a völgy csodái. 44 éve - 44 éve jártam itt édesapámmal.
- Fekete-zsomboly Elveszett világ 20,5 km-re. Jó mély - Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb.
- Ökrök-vízesés 21,2 km-re. Ökrök-vízesés - A Sebes-Körösbe ömlő Boiului patak mentén találjuk az Ökrök-vízesést.
- Víz-szája-barlang 21,6 km-re.
- Rozsdaszakadék 21,7 km-re. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Rozsdaszakadék - Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt.
- Muncelului-barlang 21,7 km-re.
- Lankás-nyereg 22,2 km-re.
- Vasalt mászóút Fekete-kövek 22,3 km-re.
- Mérági-szakadék 22,4 km-re.
- Hoanca Urzicarului-zsomboly 22,8 km-re.
- Mamutfenyő Székelyjó 23,2 km-re. A Vlegyásza hegység lábánál, Székelyjó és Havasrogoz határán található bolygónk egyik leglenyűgözőbb fájának, a hegyi mamutfenyőnek egy példánya.
- Csarnótető Csarnóháza 23,6 km-re. A baloldali szöglethegyen, a Csarnó-tetőn, a régi korban Csarnó avar vezér várat építtetett, melynek ma már nincs nyoma.
- Papmező vára 24,2 km-re.
- Huda Orbului-barlang 24,3 km-re.
- Hodoaba-völgy vasalt mászóút 24,4 km-re. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
- Nagy-Kojba Kis-Kojba 24,5 km-re. Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas.
- Béla-vár Várasfenes 24,8 km-re.
- Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 25,3 km-re.
- Hodobana-barlang 26,1 km-re.
- Vida-tó 26,7 km-re. Érdekelt ez a különös tölcsér alakú túlfolyó. Vida-tó - A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz.
- Vércsorog-vízesés 27,2 km-re.
- Fatemplom Bucsa 27,3 km-re. Mivel korábban a Nagyvárad–Kolozsvári út Vársonkolyosig, a Sebes-Körös völgyében haladt, és a tavaszi áradások az utat veszélyeztették, 1780-tól Bucsától kezdve a hegynek felfelé Nagybáród irányába új utat építettek. Egy-két geodobozt találtam - Bár számos alkalommal jártam errefelé, mindig siettünk valahová, így a dobozkeresés itt valahogy elmaradt.
- Szentháromság-vízesés 27,6 km-re.
- Vida-szoros 28 km-re.
- Zichy-barlang Körösrév 28,1 km-re. A festői szépségű, 3 km hosszú Révi-szorosban található a révi Zichy-cseppkőbarlang. Barlang és vízesés - Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
- Vízimalom Sebesvár 28,3 km-re. Magánterületnek néz ki - A vízimalomhoz vezető út egy bekerített, nekem úgy tűnt, hogy magánterületen keresztül vezetett.
- Sebesvár 28,7 km-re. 1433- ban Zsigmond király a Bánffyaknak adományozta és a család kezén maradt mindvégig. Felújítás alatt - A vár felújítás alatt van, az út elzárva.
- Hoanca Apei 28,7 km-re.
- Tündérek sziklafala Körösrév 29 km-re.
- Tündérvár Körösrév 29,1 km-re. A középkorban itt élénk tutajforgalom zajlott, itt szállították a sót és a fát Magyarország felé.
- Szkerisórai jegesbarlang 30 km-re. Az Aranyosfői vagy Szkerisórai jegesbarlang Románia legnagyobb és leghíresebb jegesbarlangja. Jégverem - Megtaláltam a VI 259-es fát, örvendtem, hogy itt kell legyen a 258-as jel is a közelben.
- Párkány-kitörés 30,8 km-re.
- Campeneasca-barlang 30,9 km-re.
- Csucsa 31,2 km-re. Csucsa látnivalói a Boncza-kastély, valamint a kastély parkjában található 16-dik századi fakastély, illetve egy bizánci stílusú mauzóleum.
- Cotelul Dobrestilor kitörés 31,2 km-re. Cotelul Dobrestilor kitörés.
- Nagy-Bihar 31,4 km-re. ABihar-hegységet Határoló tájegységek : ÉNY-on a Királyerdő É-ÉK-en a Vigyázó (Kalotahavas), K-ÉK-en a Gyalui-havasok, D-en és DK-en az Érchegység, DNY-on egy kis szakaszon a Zaránd-hegység, míg NY-on a Béli-hegyek, illetve a Belényesi medence. Jo túra - Az Aranyos völgyéböl, a Vércsorog vizesést érintve, a csucsra.

Fátyol-vízesés románul - in limba romana: Cascada Valul Miresei


Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Fátyol-vízesés adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Fátyol-vízesés? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.