Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Moly-tó - Szentegyháza

Moly-tó - Szentegyháza


Szentegyháza határában fekvő vulkáni fennsíkon két igen érdekes természeti képződménnyel találkozható, éspedig két állandó jellegű, nem időszakos tó. A kettő közül kétséget kizáróan a Moly-tó a látványosabb, és a nagyobb kiterjedésű. A Pokollázon található, de nem sikerült a régi térképeken a nyomára bukkannom, amiért még az a gondolat is felmerült bennem, hogy nem-e egy nagyon fiatal - évtizedekben, évszázadban mérhető - jelenséggel állunk szemben.

De ellentmond ennek például a tó permén látható vakondtúrások nyomán előtűnő fekete humusz, ami merőben különbözik az alig 2-3 méterrel a tó peremén kívül található túrások szürkés-sárgás, agyagos, erre a vidékre oly jellemző sovány földjétől. Tehát nem tartom valószínűnek, hogy ez a tőzeges lápos hely ilyen rövid...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tavasszal
Tavasszal
Gyapjas sás?
Gyapjas sás?
Moly-tó - 1
Moly-tó - 1
Moly-tó - 2
Moly-tó - 2
Moly-tó - 3
Moly-tó - 3
Moly-tó - 1
Moly-tó - 1
Halacska
Halacska
Moly-tó - 2
Moly-tó - 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Moly-tó Szentegyháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Vashamor Szentkeresztbanya
 • Angyaljaras Szentegyhazan
 • Ordog-to Szentegyhaza
 • Ordogarok
 • Lovetei suvadas

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A Moly-tó halacskája

  Szentegyháza két tavát több mint 2 km választja el egymástól...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc