Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Burgberg - Vurpód - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Burgberg - Vurpód

..

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Burgberg - Vurpód képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Burgberg Vurpód rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Vurpód 5.28 km-re - Vúrpodnak 1332-ben plébániatemploma van. * Sálfalvi szakadék 5.95 km-re - A sálfalvi szakadék 15 hektáron védett terület. * Szászújfalu 12.5 km-re - Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. * Erődtemplom 13.43 km-re - * Holcmány 14.58 km-re - Holcmány Nagyszebentől 25 km-re fekszik. * Evangélikus erődtemplom 15.57 km-re - 1356-ban említik először az oklevelek Almasium néven. * Erődített templom 18.92 km-re - 1305-ben az okiratokban Asszonfalva néven jelentkezik, 1322-ben villa Dominarum, 1448-ban és 1453-ban villa Dominarum formában szerepel. * Teréziánum 19.23 km-re - A Nagyszeben-külvárosi plébániát, régi nevén Terezianumot, a 18. * Hazugok Hídja 19.79 km-re - Románia első vashídja, amelyet 1859-ben állítottak fel és amely biztosította a bejutást az Alsóvárosból a várba. * Albert Huet-tér 19.84 km-re - Nagyszeben Szászföld "fővárosa", 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. * Brukenthal-palota 19.98 km-re - Brukenthal-palota, ma muzeum. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Alig tetszik az ég = Virrad, hajnalodik. Álomszösz = Az alvás és ébrenlét közötti állapot. Ámbolyog = Bámészkodva andalog. Ángyó = Sógornő. Ánkál = Állingál. Ánkó = Ügyetlen. Annyiég = Olyan sokáig. Anyó = Nagyanya. Áperté = Nyílt, egyenes beszéd. Apó = Nagyapa.

Turisztikai látnivalók a közelben


Szelindek vára
Szelindek vára
A szelindeki vár 1765-ben készült.
Rothberg
Rothberg
Az Oltmelléki hegysor területén fekvő Veresmart falutól keleti irányba emelkedő 561 m magas Várhegyen találjuk a várat.
Erődtemplom
Erődtemplom
Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik.
Nagybaromlak
Nagybaromlak
Nagybaromlak 5 km-re fekszik Kiskapustól.
Falkenhayn-torony
Falkenhayn-torony
Szenterzsébet (románul Gusteriţa, németül Hammersdorf) régebb önálló szász falu volt, 1950 óta Nagyszebenhez tartozik.
Hermány
Hermány
1302-ben Castenholz, 1339-ben Castenholez, 1409-ben Castenhalez néven jelentkezik az oklevelekben.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.