Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szelindek vara
Vurpod
Kisakna to Vizakna
Reformatus templom Vizakna

Hozzászólások
Hiába...
Re: Rüsz...
Re: Rüsz...


Rüsz

Rüsz


Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. Értékei a karzat festett kazettái, valamint a templom különálló, megdőlt tornya.

1424-ben villa Rüz, 1494-ben Rwessen, Rwz, 1506-ban Zuz néven írják az oklevelekben. 1441-ben plébániatemploma van, plébánosa Mihály. 1453-ban Lőrinc a plébános. A plébánia és temploma még régebbi, mert 1424-ben, amikor feloszlatják a szebeni prépostságot, már mint létező plébánia, Nagyszeben patronátusa alá kerül. 1636-ban egy Szt. Lukácsnak...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Rüsz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc