Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Rüsz

Rüsz


Rüsz falu szász temploma egy kis dombon áll. Értékei a karzat festett kazettái, valamint a templom különálló, megdőlt tornya.

1424-ben villa Rüz, 1494-ben Rwessen, Rwz, 1506-ban Zuz néven írják az oklevelekben. 1441-ben plébániatemploma van, plébánosa Mihály. 1453-ban Lőrinc a plébános. A plébánia és temploma még régebbi, mert 1424-ben, amikor feloszlatják a szebeni prépostságot, már mint létező plébánia, Nagyszeben patronátusa alá kerül. 1636-ban egy Szt. Lukácsnak...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Ferde torony
Ferde torony
A bejárat
A bejárat
Ferde torony
Ferde torony
Harangtorony
Harangtorony
A templom bejárata
A templom bejárata
A ferde torony dereka
A ferde torony dereka
Ferde ablak
Ferde ablak
Ferde ajtó
Ferde ajtó
A fal belső része
A fal belső része
A rüszi templom
A rüszi templom

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Rüsz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szelindek vara
 • Vurpod
 • Kisakna to Vizakna
 • Reformatus templom Vizakna
 • Salfalvi szakadek

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Hiába

  A templom nagyon tetszett...
 • Megvan

  Megvan a dobozka...
 • Megvan

  Megtaláltuk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc