Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
A Jeges-barlang felett Borszek
A Jeges-barlang lehelete
Mofetta Borszek
Bagolyvar

Hozzászólások
Lehet nem állandó a hozama...
Nedves...
Csütörtököt mondott a forrás?...


Pierre Curie-forrás - Borszék

Pierre Curie-forrás - Borszék


A Pierre Curie-forrás az Ősforrástól a Bagolyvár felé vezető ösvényen fekszik. Ezt a forrást csak 1932-ben fedezték fel. Nevét Pierre Curie francia fizikusról kapta, aki 1898-ban fedezte fel a rádiumot.

Ez az egyetlen borvízforrás Borszéken, amely rádiumot tartalmaz, literenként 21 milicurie-t. Eszerint a forrás vizének összetétele azonos a gasteini forrásokéval. Ivókúraként alkalmas a savhiányos gyomorhurut, a pajzsmirigytúltengés és vérszegénység kezelésére....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Pierre Curie-forrás - Borszék rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc