Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Nagykászon

Katolikus templom - Nagykászon


Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. 1333-ban a pápai tizedjegyzék Kazun, Kasim néven említi. 1477-ben Kasson formában fordul elő. 1567-ben a regestrumban Felsőfalu 42 kapuval, Impérfalva 23 kapuval szerepel. 1571-ben Impér, 1744-ben Fel-Tiz, Al-Tiz néven jegyzik.

1333-ban plébániatemploma van, papja, Miklós ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 2 banálist fizet, majd ismét 2 és fél banálist. 1477-ben papja, Gergely újfalvi származású. (SZOKL. III. 100.) 1524-ben Mihály, 1571-ben Albert a plébános. Az ismert gótikus templom helyén román kori templom állott, amely a pápai tizedjegyzék előtt épült....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bejárati székelykapu
Bejárati székelykapu
8758
8758
Építtetett 1770-ben
Építtetett 1770-ben
Kaputorony
Kaputorony
Hősők sírja
Hősők sírja
Tanösvény 1
Tanösvény 1
Tanösvény 2
Tanösvény 2
Tanösvény 3
Tanösvény 3
Tanösvény 4
Tanösvény 4
Jelkép
Jelkép
Sétány
Sétány
Tempolm hősökkel
Tempolm hősökkel

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Nagykászon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Balasi kuria
 • Szetye vara
 • Kaszonjakabfalvi panorama
 • Kaszonujfalu temetoje
 • Kotlott borviz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Főhajtva

  Fáradtan de lelkesen kapaszkodtunk fel a szeptemberi elejei hőségben a sétányon...
 • Templom a dombtetőn

  Ez a nap tökéletes a rejtéshez vagy keresgéléshez...
 • Ráérzésből

  Rejteni szerettünk volna ezen a környéken, de nem voltunk elég figyelmesek, hogy itt már van rejtés...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc