Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Balasi kuria
Szetye vara
Kaszonjakabfalvi panorama
Kaszonujfalu temetoje

Hozzászólások
Főhajtva...
Templom a dombtetőn...
Ráérzésből...


Katolikus templom - Nagykászon

Katolikus templom - Nagykászon


Az oklevelekben három tízes: Kászonaltíz, Kászonfeltíz és Kászonimpér összefoglaló neve, egy községben és egy egyházközségben. 1333-ban a pápai tizedjegyzék Kazun, Kasim néven említi. 1477-ben Kasson formában fordul elő. 1567-ben a regestrumban Felsőfalu 42 kapuval, Impérfalva 23 kapuval szerepel. 1571-ben Impér, 1744-ben Fel-Tiz, Al-Tiz néven jegyzik.

1333-ban plébániatemploma van, papja, Miklós ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 2 banálist fizet, majd ismét 2 és fél banálist. 1477-ben papja, Gergely újfalvi származású. (SZOKL. III. 100.) 1524-ben Mihály, 1571-ben Albert a plébános. Az ismert gótikus templom helyén román kori templom állott, amely a pápai tizedjegyzék előtt épült....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Nagykászon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc