Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
A devai gyerekek
Katolikus templom Csernakeresztur
Arboretum Piski
Josika kastely Branyicska

Hozzászólások
Déva...
A sikló, az új doboz, és a régi képek...
Dévai sárgyúrás...


Dévai várrom

Dévai várrom


A dévai várrom Déva központjában levő Várhegyen található. A hegytetőn levő, romos állapotban levő vár legrégibb része egy falgyűrű. E legbelső falgyűrű mentén sorakoznak az egyes épületszárnyak. A külső falgyűrű a 17. században épült, majd a 18. században egy újabb külső erődítményt építenek hozzá.

1269-ben jelentkezik először az oklevelekben Dewa vára. 1303-ban ismét Dewa, 1449-ben oppidum Dwa a neve. 1307-ben már plébániájáról van adat. 1332-ben plébánosa Benedek, aki a pápai tizedjegyzék szerint 4 pensa dénárt fizet és 25 dénárt, majd 3 pensa dénárt. 1391-ben János esperes a plébános, 1490-ben Lőrinc, aki javait a Szent Lőrinc-oltár javára...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Dévai várrom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc